• Doorpakken

  18 mrt 2023
 • 18 Maart 2023
  SV Simonshaven Jo10 - FC Vlotburg Jo10
  Eindstand 10-1

  Doorpakken.

  Op een zonnige dag staan er op veld 1 van SV Simonshaven drie wedstrijden van de jeugd op het programma:
  Jo11 tegen Rijnmond Sport Jo11. Jo09 – tussentijds gepromoveerd naar de 3e klasse (!) versus DVV (Dirksland) en de mannen van Jo10 spelen een revanche-wedstrijd tegen FC Vlotbrug, de ploeg waarvan vorige maand nog met 8-6 werd verloren in Hellevoetsluis.

  Ruim voor de wedstrijd worden de doelen door vrijwilligers op de millimeter perfect geplaatst en de lijnen zijn uitgezet.

  De verslaggever moet zich kunnen focussen op 1 wedstrijd en hij wordt vandaag betaald om de wedstrijd van Jo10 te gaan volgen.

  We zijn vandaag volledig fit en dus aanwezig met een complete selectie:
  Djace (GK en C), Thijs, Jeremiah, Jazz, Narino, Brett, Djaysen, Dean, Henk, Djano.

  Een compleet team, en dus maar liefst vier wissels.

  Simonshaven begint heel sterk en scoort van meet af aan. Scoren, scoren en tussendoor nog een flabberbal van de tegenstander. Na pak ‘m beet 12 minuten staat het 5-1 voor Simonshaven!
  Na de time-out wordt er stevig gewisseld en ook het team en posities worden stevig omgegooid door Rik en Danny. Thijs, een oer-verdediger wordt in de voorhoede gezet en moet heel duidelijk wennen aan zijn nieuwe omgeving. Narino is laatste man en moet de gaten gaan dichtlopen achterin. De spitsen staan langs de kant een balletje te trappen. We scoren niet meer, maar ook de tegenstander ziet geen kans een doelpunt te maken. Iedereen bij Simonshaven vecht en sleurt – ondanks de onwennige opstelling – en sleept de 5-1 voorsprong met rust binnen.

  In de rust wordt de strategie doorgenomen en weer gretig gewisseld.
  SV Simonshaven komt gretig uit de startblokken en het is al na een paar minuten, dat de 6-1 erin vliegt. FC Vlotbrug probeert wel een vuist te maken en komt er soms nog fel uit, maar dan weten onze middenvelders en verdedigers de boel te remmen en dan is er altijd nog het eindstation Djace die regelmatig een bal uit de hoek duikt met katachtige reddingen (Gek, hij heeft geen Kat maar wel een Hond, en die was mascotte vandaag).
  Jeremiah speelt achterin met zijn karakteristieke rust, Jazz – die de eerste helft al heeft gescoord – rent en vliegt ‘all over the field’. De fysiek sterke Brett en Djaysen laten zich steeds meer zien op het middenveld, samen met de frivole Dean en voorin dolen de lichtvoetige Henk en Djano.

  Het loopt nogal lekker vandaag en in de tweede helft wordt weer volop gescoord.
  Brett maakt er nog twee en zelfs op een haar na een derde! Djaysen dacht dat het bij 1 bleef, maar een 2e kwam ook nog op zijn naam omdat Jazz zo eerlijk was te melden, dat hij de bal niet meer had geraakt (sympathiek, gebeurt niet in de Eredivisie).

  Eindstand 10-1 en dus een stevige overwinning en sportieve revanche.
  • Doelpunten: Henk (3), Djano (2), Djaysen (2), Brett (2), Jazz (1).
  • Assists: Thijs, Dean, Jeremiah, Narino, Djace.

  Note:
  De redactie is zeer verheugd te kunnen melden, dat het team van verslaggevers met ingang van het komende seizoen zal worden uitgebreid. Dit betekent, dat wij ook kunnen gaan lezen over de vorderingen van een of meerdere andere teams zodat onze club een bredere bekendheid kan gaan genieten. We pakken door.