• Laat je horen!

  11 mrt 2023
 • 11 Maart 2023
  SCO’63 Jo-11 – SV Simonshaven Jo-11
  Eindstand 2-5

  Laat je horen!

  Maart roert zijn staart en dat is duidelijk. Het weer is bar en boos met als gevolg, dat de meeste wedstrijden vandaag worden afgekeurd. Een aantal wedstrijden (kunstgras) gaan gelukkig wel door en vandaar dat er toch nog een echte kraker op het programma staat vandaag.

  Het is de eerste wedstrijd van fase 4 dit seizoen voor SV Simonshaven Jo-11 en dat is direct een onvervalste streekderby tegen SCO’63 uit.
  De verslaggever van dienst dacht vandaag een uitslaap dag te hebben, maar werd alsnog door de NOS gesommeerd zich naar het veld te begeven.
  Door een aantal afvallers aan de kant van Simonshaven, werd ook Henk L. nog even ingevlogen om de ploeg compleet te maken: Mirthe (vandaag op doel), Joey, Jack, Railey, Jay, Kai, Henk en Jelte verschijnen vandaag aan de aftrap. Geen wissels voor Simonshaven, met daartegen 5 wissels bij SCO’63, dus vol aan de bak.

  Het is fysiek aanpoten. De jongens van SCO’63 zijn duidelijk iets groter, maar Simonshaven weet daar toch goed mee om te gaan. Niet alles gaat perfect, maar ook SCO is in de beginfase slordig waardoor de wedstrijd in evenwicht blijft. Het is SCO die de eerste goal scoort, maar we laten ons niet overrompelen en we maken een verdiende gelijkmaker. Even later staan we toch met 2-1 achter, maar ook dan tonen we de veerkracht die nodig is en we maken de 2-2 vlak voor rust!

  Na de rust komen we goed en fris uit de startblokken en durven wat meer. Achterin moeten we het dicht houden, maar dat lukt heel goed met Joey die de ballen elke keer weg ramt, een fysiek sterke Railey die geen duel uit de weg gaat, een sleurende Jack en een uitstekend keepende Mirthe met fraaie reddingen. En dan op t middenveld sluwe loerende spelers Jay en Jelte die de weg naar voren blijven zoeken, strooiend met dieptepasses en slalommend langs de stevige tegenstanders. Een mooie strijd wordt gestreden, en het is doortastend Simonshaven dat toeslaat en via Henk en Kai een sterke teamprestatie in doelpunten omzet. 3 x scoren in de tweede helft!

  Kortom, we lopen met een eindstand van 2-5 het veld af en de drie punten zitten in de tas!

  Na afloop moet er gegeten worden en dus rijden we rap naar huis, naar SV Simonshaven dus, waar de frituur uiteraard al staat te pruttelen.

  Bedankt voor de fijne ochtend weer, het was een genot om bij te zijn en SV Simonshaven heeft zich weer laten gelden en ook horen vandaag (ene Aad S is opgepakt vanwege klachten geluidsoverlast vanuit Coevorden, en dat is toch een eind weg).