• Volle bak

  4 mrt 2023
 • Volle bak.

  Voor de vierde en laatste fase van dit seizoen heeft de KNVB de indeling bekend gemaakt en deze gaat volgende week van start. Gelukkig nu nog een oefenwedstrijd in aanloop naar de hervatting van de competitie.
  Een unicum; vandaag spelen zowel de Jo-10 als ook de Jo-9 tegelijkertijd de uitwedstrijd tegen de teams van FC Maense, gehuisvest op een mooi complex in Delfshaven, onder de rook van het Kasteel van Sparta.

  We scheuren dus in een lange colonne richting Rotterdam.

  De afwezigheid van trainer Danny hoeft trainer Rik vandaag niet te merken aangezien er meer dan voldoende mede-coaches langs het veld staan (te schreeuwen).

  De selectie van Jo-10 bestaat uit: Djace, Thijs, Jeremiah, Dean, Djaysen, Brett, Narino, Henk, Djano.

  We spelen elk met keeper en 6 veldspelers en dus staan er telkens maar 2 spelers aan de kant.

  Het eerste deel is er sprake van ouderwets hotsenknotsen-voetbal, gewoon de bal de lucht in en zien waar die neer komt. Alles op een kluitje op het middenveld, weinig positiespel. Echter, het is zeer vermakelijk voor de toeschouwers en de lol zit er al vroeg in. Simonshaven is wel iets sterker, maar de ook wel talrijke kansen zijn vooralsnog niet aan onze spitsen besteed. Zo zeilen de ballen voorlangs, hard over en vooral naast en waar er al tussen de palen geschoten wordt, ligt er een sterke keeper in de weg. Aan de andere kant heeft Djace nauwelijks iets te doen en staat – naast een paar achterballen en uittrappen – te blauwbekken op de lijn.
  De paar keer, dat FC Maense gevaarlijk dreigt door te komen, staat een vandaag zeer sterk acterende Thijs weer volop in de weg en ramt de bal voorwaarts.
  Het niet scoren van Simonshaven geeft de tegenstander wat moed en wordt ook brutaler. Het resultaat: FC Maense scoort nog voor de rust twee goede goals! 2-0 met de thee.

  Niemand weet wat Rik heeft gezegd, of geschreeuwd in de kleedkamer, maar het team van Simonshaven komt voor de tweede helft ogenschijnlijk frisser op het veld.

  Iedereen heeft nu de opdracht begrepen en pakt zijn verantwoordelijkheden. Brett en Djaysen nemen controle over het middenveld, afgewisseld met Dean. Het middenveld ook vaker opstomend naar voren. Voorin wisselen Henk en Djano regelmatig van positie met Narino daartussenin. De laatste vecht voor wat ie waard is en trekt de nodige gaten voor de aanvallers. Achterin zien we Djace – die het drukker heeft gekregen – weer de nodige katachtige reddingen verrichten en Jeremiah en Thijs blijven rustig en houden de boel op slot. Gerard (opa van Djano, oud spits van Simonshaven van voor de oorlog (red.)) kwam er de eerste helft achter, dat Henk en Djano de schoenendozen nog om de schoenen hadden en heeft deze snel en vakkundig verwijderd, waarvoor dank. De voorwaartsen tekenen al snel voor een 1-2 en 2-2 en we gaan hartstochtelijk op zoek naar de winst. En ja hoor, voor het eindsignaal worden nog 2 sterke doelpunten gemaakt en de wedstrijd eindigt met een verdiende 2-4!

  Vandaag was geen grootse wedstrijd, maar Simonshaven toonde veerkracht, oneindige inzet en wilskracht en heeft na een matig begin toch weer een sterk resultaat neergezet. Goed gedaan!

  Komende zaterdag is het weer voor het echie en gaan we volle bak in het zand van Zuidland.